Home » Pelletkachel type » Stille pelletkachel

Stille pelletkachels. Pelletkachels zonder ventilator

Bestaan er pelletkachels zonder ventilator?

Wat is een  stille pelletkachel? Een geluidsarme pelletkachel?

Welke pelletkachels zijn stil? Zijn er pelletkachels zonderventilator?

Een stille of geluidsarme pelletkachel maakt nog steeds geluid, dat gaan we niet ontkennen. Er valt van alles aan te beluisteren aan een pelletkachel. Hoewel fabrikanten erg hun best doen om de kachels zo geluidsarm te maken, is de mechanische ventilator  echter altijd hoorbaar. Gelukkig bestaan er stille pelletkachels met minder geluid:

Er bestaan  pelletkachels die geen warmte- uitblaasventilator hebben. Men noemt dit stille pelletkachels met convectiewarmte of pelletkachels met natuurlijke convectie. De warmte wordt afgegeven door een innovatief binnenwerk waardoor de ruimte optimaal wordt verwarmd. Deze kachels  blazen de warme lucht niet uit maar stralen de warmte de ruimte in. Dit betreft bv de Duroflame Rembrand, de Arya, de Arya Classic of de MCZ Tray, de MCZ Cap, de MCZ Lam of de  Wodtke Crazy.

 

 

 Tevens bestaan er pelletkachels die zowel met als zonder uitblaas-ventilator kunnen functioneren. Als u kamer op temperatuur is, kan u ervoor kiezen om de ventilator uit te zetten waardoor de pelletkachel minder geluid zal geven en u rustig van het vlammenspel kan genieten.  Het betreft hier de MCZ cute, MCZ Thema, MCZ Deco, de MCZ Ego, MCZ Halo, de MCZ Arco Berg, de MCZ Mood, de MCZ Curve, de MCZ Stream en de Wodtke Crazy.

Hieronder vindt u onze selectie. Deze merken hebben stille pelletkachels Nordic Fire, MCZ

Pelletkachels zonder Ruimte ventilator

STILLE PELLETKACHELS 

Waar de ruimteventilator uit kan worden gezet