SERV

Na een bepaald aantal branduren verschijnt de melding “SERV” in het display. Dit betekent dat de kachel 900-1200 uur heeft gebrand. Deze urengrens verschilt per kachel. Deze melding geeft aan dat de kachel toe is aan een onderhoudsbeurt. Het is belangrijk om het onderhoud kort na de melding uit te voeren.

 Doorloop alle stappen om NA het onderhoud de melding te resetten.

 

Stap 1

Grote schoonmaak uitvoeren

 

Bij gemiddeld gebruik heeft de kachel elk jaar ( na 900-1200 branduren) onderhoud nodig, bij intensief gebruik kan dit zelfs 2 keer per jaar zijn. Een pelletkachel, welke aan onderhoud toe is, zal niet of slecht opstarten en kan zelfs tot een gevaarlijke situatie leiden. Een herkenbare gevolg van een vervuilde kachels is dat het ruitje snel zwart wordt. Wacht om deze reden dan ook niet te lang met het onderhoud.

 

Let op: Het kan zijn dat deze melding binnen 3 maanden al voorkomt. De oorzaak ligt waarschijnlijk aan het feit dat u de stand by-functie (thermostaatfunctie) gebruikt. De wachturen telt de kachel dan als branduren. Als de kachel nog prima brandt dan kunt u in dat geval de kachel nog een keertje resetten alvorens onderhoud te plegen. 

Pelletkachel onderhoud

 

Voer onderhoud uit

 

  1. Zodra de melding “Serv” op het display verschijnt heeft de pelletkachel onderhoud nodig. Hierdoor kan de kachel slecht opstarten en/of slecht branden.
  2. Vraag onderhoud aan via onderhoud aanvraag formulier en vermeld het type kachel
  3. Voer onderhoud zelf uit via onderhoudsmanual welke gevonden kan worden op onze website. Ga naar de pagina van het model pelletkachel welke je hebt en download het document. Let op dat je geen stappen vergeet want één stap vergeten is gelijk aan geen onderhoud uitvoeren !

 

Stap 2

SERV melding

Reset de “SERV” melding

 

Bij het bereiken van het ingestelde aantal branduren verschijnt “SERV” in het display. Deze melding kan na het uitvoeren van het onderhoud worden weggehaald.

Onderhoudsteller nullen

 

Volg onderstaande stappen en reset de melding.

  • Druk 1x op de MIN-knop
  • Druk 4x op de AAN/UIT knop om bij UT04 te komen
  • Navigeer met PLUS-knop naar 55
  • Druk 1x op AAN/UIT, door op de AAN/UIT knop te drukken wordt de teller gereset.
  • Haal de stekker 5 seconden uit het stopkontakt om de reset definitief te maken.

Controleer de urenteller

Staat de teller weer op nul?

Controleer de urenteller – De urenteller na onderhoud moet op nul staan na de reset. Volg bovenstaande stappen hiervoor nogmaals om dit te controleren.