Wat is een hermetisch gesloten pelletkachel?

Werking hermetisch gesloten pelletkachel

Uitleg gesloten pelletkachel

Werking hermetische gesloten pelletkachel

 

Een pelletkachel is een kachel die brand op pellets. In de kachel zit een ontstekingspen om de kachel aan te steken. Brandt de kachel eenmaal dan gaat deze gloeikaars weer uit. Verder zit er in een pelletkachel een wormwiel die pellets bij de hete ontstekingspen brengt. 

 

In de pelletkachel zit ook een warmtewisselaar. Tijdens de verbranding van de pellets ontstaan er hete rookgassen.

Deze rookgassen gassen gaan door de warmtewisselaar.

 

De temperatuur van de rookgassen wordt in de warmtewisselaar doorgegeven aan de lucht van de  ruimte. De door de warmtewisselaar verwarmde lucht stroomt aan de boven- en voorzijde kachel uit om de kamer te verwarmen. Door de pelletkachel in te stellen regelt deze zelf hoeveel warme lucht hij afgeeft. 

 

Er zijn open en gesloten pelletkachels.Open pelletkachels halen de te verwarmen lucht uit de ruimte zelf. In oudere woningen is dit meestal geen probleem omdat deze woningen genoeg lucht binnenlaten. 

Ga naar ASSORTIMENT HERMETISCH GESLOTEN PELLETKACHELS

Hermetisch gesloten pelletkachel

Bij een gesloten pelletkachel zijn de pallettank en de brandkamerde branderkamer  hermetisch  afgesloten.De zuurstofaanvoer wordt alleen aangetrokken uit een externe aanvoerbuis of via een concentrische buis. De branderkamer zelf trekt geen lucht uit uw ruimte doordat deze 100% dicht is. Gesloten pelletkachels beinvloeden niet uw binnenhuisklimaat.

 

De laatste 15 jaar worden er steeds meer passieve of sterk geisoleerde woningen of woningen met een WTW installatie gebouwd waardoor bij gebruik van een open pelletkachel onderdruk in de ruimte  zou kunnen ontstaan.

 

Een hermetische gesloten pelletkachel voorkomt problemen in dit soort situaties. Open toestellen zouden teveel lucht uit de kamer kunnen trekken. Door onderdruk zou er rook in de kamer kunnen komen en zou koolmonoxide een gevaar voor de gezondheid op kunnen leveren. 

 

Een goede manier om  een pelletkachel aan te sluiten is concentrisch in combinatie met een gesloten pelletkachel. Concentrisch betekent dat de invoer van lucht en de afvoer van de vervuilde lucht door hetzelfe buissysteem gaat.Zie afbeelding hieronder)

 Uiteaard is het ook mogelijk om de gesloten kachel excentrisch aan te sluiten. De pelletkachel trekt dan via een aparte luchtinvoer de lucht de kachel in. 

 

Ga naar assortiment gesloten pelletkachels

 

Concentrisch aangesloten

Heeft u nog vragen? Vul onderstaand formulier dan even in