Hoe orienteren op pelletkachel.

Pelletkachel kopen. Hoe?

U denkt na over de aanschaf van een pelletkachel maar waar begin je? Er is zoveel keus in pelletkachels dat velen door de bomen het bos niet meer zien. Toch kunnen wij u een paar tips geven waar u op kunt letten bij de aanschaf van een pelletkachel.

Tips voor aanschaffen pelletkachel.

Een pelletkachel kopen is niet niks. Het is eerst slechts een gedachte, een overweging.  Waar begin je je te orienteren op een pelletkachel? Veelal via internet maar al snel zie je door de bomen het bos niet meer en spelen er diverse vragen door je hoofd. Hoe groot moet zo'n kachel zijn, hoeveel kilowatt, een kachel met een achteruitgang of met een bovenuitgang, is onze kamer wel geschikt? Waar komt de rookgasafvoer? En uiteraard wilt u dat de kachel veilig brandt. 

 

We begrijpen uw vragen en overwegingen. Daarom geven we u diverse tips voor het aanschaffen van een pelletkachel.

 

* Meet uw ruimte op om te bepalen hoeveel kw uw kachel nodig heeft. Bij een standaardhoogte van 2.50 en een gemiddelde isolatie waarde kunnen we zeggen dat u per 10 m2 1kW vermogen nodig bent + daar overheen nog minimaal 1 kW voor warmteverlies ten gevolge van niet perfecte isolatie. Hier vindt u een prachtig overzicht per aantal kilowatts aan beschikbare pelletkachels. 

 

* Neem foto's van de plaats waar u graag een pelletkachel wilt. Neem ook foto's van de plaats waar u denkt dat de rookgas afvoer moet komen. 

 

* Als u een schouw heeft, meet dan de diepte, hoogte en breedte van de schouw op.

 

* Wilt u een rookgaskanaal aansluiten op al een bestaand kanaal, meet dan de diameter van de bestaande pijp op. 

 

* De meeste kachels hebben een achteruitgang maar gelukkig komen er ook steeds meer kachels met een bovenuitgang wat soms ruimtebesparend kan zijn in een wat kleinere ruimte. 

 

* Kijk bewust naar uw inrichting, Vraagt uw ruimte om een nostalgische zwarte kachel of zou een gekleurde kachel mooier staan? Kijk ook naar de hoogte van het plafond en vraag u af of het een hoge smalle kachel of liever een wat platte en bredere kachel moet worden?

 

* Soms weet u al redelijk wat u wilt bv een stille pelletkachel, een pelletkachel met bovenuitgang, een klassieke pelletkachel op pootjes, een ronde pelletkachel, een platte pelletkachel, een goedkope pelletkachel.  Geïnteresseerd in de vele typen pelletkachels? Kijk dan hier of er iets voor u bijzit.

 

* Bezoek een betrouwbare pelletkacheldealer die (veel) brandende kachels van meerdere merken kan laten zien. Dit voorkomt latere teleurstellingen.