Stille pelletkachels. Pelletkachels zonder ventilator

Bestaan er pelletkachels zonder ventilator?

Wat is een  stille pelletkachel? Een geluidsarme pelletkachel?

Welke pelletkachels zijn stil? Zijn er pelletkachels zonderventilator?

Een stille of geluidsarme pelletkachel maakt nog steeds geluid, dat gaan we niet ontkennen. Er valt van alles te beluisteren aan een pelletkachel. Hoewel fabrikanten erg hun best doen om de kachels zo geluidsarm te  maken, lukt het niet om een kachel helemaal stil te krijgen. Dat kan ook niet want het branden van de pellets maakt geluid, en de pellets die in het branderbakje vallen ook. 

 

Er bestaan pelletkachels die geen warme luchtventilator / uitblaasventilator hebben. Men nomet dit stille pelletkachels  met convectiewarmte of pelletkachels met een natuurlijke convectie. De warmte wordt afgegeven door een innovatief binnnwerk waardoor de ruimte optimaal word verwarmd. Deze kachels blazen de warme lucht niet uit maar stralen de warmte de ruimte in. 

 

Tevens bestaan er pelletkachels die zowel met als zonder uitblaasventilator kunnen functioneren. Als de kamer op temperatuur is, kunt u ervoor kiezen om de ventilator uit te zetten waardoor de pelletkachel minder geluid zal geven en u rusig van het vlammenspel kunt genieten. 

Pelletkachels zonder Ruimte ventilator

STILLE PELLETKACHELS 

Waar de ruimteventilator uit kan worden gezetHelen

Ferlux Helen 6,8 en 10 kW