Wat zijn de beste pellets - pelletkorrels?

Wat zijn de beste houtkorrels?

Wat zijn goedkope pellets -houtkorrels?

Wat zijn de goedkoopste  pellets - pelletkorrels?

Bovenstaande vragen zijn heel normaal als u op zoek bent naar (hout)korrels of pelletkorrels zoals ze ook vaak worden genoemd. 

We hebben helaas geen standaard antwoord voor u klaar. De ene kachel ''vraagt'' nl een heel andere pelletkorrel dan de andere. Dat hangt van het type kachel af.

 

Wat zijn pellets?

De naam "pelletkachel" komt voort uit het te verbranden product. Toch zal het woord "pellets" wellicht niet direct een lichtje bij u doen branden. Vandaar deze korte uitleg.

Pellets zijn kleine cilindrische staafjes hout. Het is een vrij uniek houtproduct omdat het houtzaagsel dat wordt gebruikt onder zeer hoge druk wordt samengeperst. U zult begrijpen dat de kwaliteit van de pellet alles bepalend is voor de correcte werking van een pelletkachel.

 

Gebruikers hebben verschillende meningen als het gaat om de ''beste'' pellets. Voor de ene klant is de beste korrel, die korrel die de meeste warmte geeft. Voor de andere klant is de beste pellet, de korrel die de hoogste vlammen geeft. Voor een volgende klant is de beste korrel, die pellet die weinig as achter laat.

De klant bepaald dus grotendeels zelf wat ze als ''het beste'' ervaren en dat is altijd heel subjectief. Gelukkig bent u bij ons op het juiste adres voor een goed en deskundig advies. 

Omdat de kwaliteit van pellets zo bepalend is voor de correcte werking van de kachel zijn wij op zoek gegaan naar de beste pellets. De beste pellets bestaan uit een combinatie van eikenhout en van spar- of dennenhout. 100% eiken pellets ontbranden niet makkelijk, 100% spar- of dennenhout geeft wel mooie vlammen in de kachel maar geeft weinig warmte in de ruimte. Bovendien verstoft en verstopt de pelletkachel snel als u alleen spar- of dennenhout zou gebruiken. Dit zal betekenen dat uw kachel en rookkanaal veelvuldig onderhoud nodig hebben. Ook zal de pelletkachel vaker in storing vallen. 

  

Wij hebben diverse merken en soorten getest en kunnen u daarom nu de ideale Elite pellets aanbieden. Zij zijn voorzien van een EN+/A1 keurmerk.

Ons huismerk is gemaakt van zaagsel, afkomstig van boomzagerijen (dus niet van timmerfabrieken en sloophoutverwerkers) en bevatten geen snoei-afval. Zo zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van de pellets altijd gewaarborgd blijft. De pellets kunnen het beste bewaard worden op een droge plek. 

De energiewaarde van 1m3 aardgas is gelijk aan +/- 1,6 kg pellets.

 

Kijk hier voor Prijzen en bestellen

 

 

Daarom bij ons alleen pellets van zeer hoge kwaliteit

 

 Heeft u een pelletkachel? Neem dan contact met ons op wanneer u pellets nodig heeft.

 Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.