Stille pelletkachels. Pelletkachels zonder ventilator

Bestaan er pelletkachels zonder ventilator?

Wat is een  stille pelletkachel? Een geluidsarme pelletkachel?

Welke pelletkachels zijn stil? Zijn er pelletkachels zonder ventilator?

Een stille of geluidsarme pelletkachel maakt nog steeds geluid, dat gaan we niet ontkennen. Er valt van alles te beluisteren aan een pelletkachel. Hoewel fabrikanten erg hun best doen om de kachels zo geluidsarm te maken, lukt het niet om een kachel helemaal stil te krijgen. Dat kan ook niet want het branden van de pellets maakt al geluid, en de pellets die in het branderbakje vallen ook. 

 

Er bestaan tegenwoordig pelletkachels die geen warme luchtventilator/uitblaasventilator hebben. Men noemt dit stille pelletkachels met convectiewarmte of pelletkachels met natuurlijke convectie. De warmte wordt afgegeven door een innovatief binnenwerk waardoor de ruimte optimaal word verwarmd. Deze kachels blazen de warme lucht niet uit maar stralen de warmte de ruimte in. 

 

Tevens bestaan er pelletkachels die zowel met als zonder uitblaas-ventilator kunnen functioneren. Als de kamer op temperatuur is, kunt u ervoor kiezen om de ventilator automatisch uit te zetten waardoor de pelletkachel minder geluid zal geven en u rustig van het vlammenspel kunt genieten. 

Pelletkachels zonder Ruimte ventilator of waarvan de ruimte ventilator uit kan

Artel Stille pelletkachel

Edilkamin stille pelletkachel

Nordic Fire stille pelletkachel

Duroflame stille pelletkachel

MCZ Stille pelletkachel

EKS63 stille pelletkachel

Stille pelletkachel Cadel