Groot onderhoud pelletkachel

Gepubliceerd op 8 april 2019 om 16:24

Pelletkachel schoonmaken:

Het is weer voorjaar en het stookseizoen is bijna voorbij, tijd om een grote schoonmaak voor uw pelletkachel in te plannen. 

Bij een meeste kachel wordt een handleiding meegeleverd over hoe u de kachel zelf regulier onderhoud kunt geven betreffende uitzuigen van branderkamer en het schoonhouden van het raam etc.

Een pelletkachel heeft ook regelmatig  groot onderhoud nodig. De meeste pelletkachels geven zelf wel aan wanneer ze daar aan toe zijn. Het woord ‘’service”  of iets dergelijks verschijnt dan op het display.

Een goed leidraad is ook om minimaal 1x per stookseizoen of na het stoken van 1 pallet pellets onderhoud uit te  (laten)voeren.

Soms staat een kachel dermate slecht ingeregeld te branden dat er al eerder onderhoud nodig is omdat de kachel vervroegd vervuild is geraakt. Dit verschijnsel kan zich ook voordoet als gestookt wordt met slechte en/of niet gekeurde pellets. Het verdient aanbeveling om de leverancier van de kachel op zijn  het eerste onderhoud zelf te laten doen. U ziet dan precies wat er allemaal nodig is om de kachel weer goed te laten branden.

Het niet tijdig of niet grondig reinigen van uw pelletkachel geeft vaak aanleiding tot klachten. We  worden regelmatig gebeld door klanten die zeggen de kachel ‘’goed’’’ te hebben schoongemaakt maar toch daarna constateren dat de kachel niet goed brandt. Vaak heeft de klant dan vergeten bepaalde delen van de kachel schoon te maken of moeten er instellingen van de kachel gewijzigd worden om de kachel weer goed t e laten branden.  

 Van groot belang is dat het rookgaskanaal ook regelmatig geveegd wordt.  Doorgaans kan de leverancier van de kachel dit meteen meenemen als hij toch komt om de pelletkachel schoon te maken.

Als u een schoorsteenveger voor uw kanaal laat komen is het niet aan te raden om deze ook uw kachel te laten schoonmaken. Het  grondig schoonmaken van een pelletkachel vereist vakmanschap en doorgaans is een schoorsteenveger niet op de hoogte van alles van er speelt rondom uw pelletkachel. Gaan er dingen fout  en moet de leverancier het achteraf herstellen dan valt dit niet onder garantie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sietse Haakma
5 jaar geleden

Goedemiddag. Graag zou ik een offerte willen ontvangen voor het schoonmaken van 2 pallet kachels. Het gaat hier om een exemplaar die wij bij u hebben gekocht en een exemplaar van andere leverancier (thermorossi 1000 easy)

Jan Homan
5 jaar geleden

Ook ik zou van u wel een offerte willen ontvangen voor het schoonmaken van mijn bij u gekochte Palletkachel van het type Curva. Het schoonmaken van het rook-kanaal doe ik zelf. Is het ook mogelijk dat bij het schoon maken het één ander in het technisch gedeelte word gesmeerd.,Ik vind namelijk dat er bij die vijzel soms een bijgeluid bij zit..

Hans Meijers
4 jaar geleden

Geachte heer Hiemstra,
Is het mogelijk bij u een kachel schoonmaak contract aftesluiten,het gaat om een bij u gekochte Julia palletkachel.
graag van u een reactie.
mvg H.Meijers.

Henk smit
4 jaar geleden

Ik zou graag mijn pelletkachel de Service beurt willen laten geven
Ik heb de watt 9 kw bij jullie gekocht kunt u mij een richtprijs geven wat dat kost is in Harlingen

Rene ter Schuur
3 jaar geleden

Graag zou ik een offerte willen voor het schoonmaken van pellet kachel en rookkanaal. Het betreft een Dual Ravelli 7

Johan S
2 jaar geleden

Ik wil graaag een offerte voor groot onderhoud aan een Edelkamin Nora plus.

Petrus Houtsma
2 jaar geleden

Goedemorgen,
Mijn rookkanaal van de pelletkachel moet geveegd worden
Kunnen jullie dat doen
Vr.Gr. P.houtsma

martenbijlsma
5 maanden geleden

kunt u ook het onderhoud doen van Janus pellet kachel en tevens de schoorsteen vegen