Gasvrij wonen, gasloze woning hoe dan?

Gasloos verwarmen, gasvrij wonen?

 

 

 

 

Gasloos wonen. Hoe dan?

In 2050 moet Nederland energieneutraal zijn, daarom draait de overheid langzaam de gaskraan dicht. Tot die tijd zal de gasprijs jaar na jaar flink stijgen. We moeten met zijn allen gasloos wonen maar hoe dan? Hoe maak je je woning gasvrij? Waar begin je?

De eerste grote stap kunt u maken door het aanschaffen van een pelletkachel of een pelletketel. Ook het aanschaffen van infrarood panelen, bv voor de badkamer is een snel realiseerbaar en goed plan om gasloos verder te gaan.

Op dit moment worden steeds meer woningen verwarmt m.b.v. een warmtepomp.

Het klimaatakkoord van Parijs schrijft voor dat alle Nederlands huishoudens in 2050 gasloos  moeten zijn. Op dit moment is 94% van de Nederlanders nog op het aardgasnet aangesloten. Dat zijn dan ruim 7 miljoen huizen. De komende decennia moeten dus heel wat mensen van het gas af, wel tot 600 woning per dag.

Gaat dat lukken? Het zal een hele klus worden. Positief is dat Nederland in de jaren 60 in 10 jaar tijd overging van de kolenkachel naar de gaskachel. Gasloos worden is nu echter een enorme opgave. Overal zullen huizen een complete metamorfose moeten ondergaan. De omslag gaat ook veel geld kosten. Gelukkig helpt de overheid mee door subsidie te geven op o.a. warmtepompen.

 

Wij kunnen u informeren over pelletkachels, pelletketels, warmtepompen en infraroodpanelen.