Tips vooor aanschaffen pelletkachel

Een pelletkachel kopen is niet niks. Het is eerst slechts een gedachte, een overweging.  Waar begin je je te orienteren op een pelletkachel. Veelal via internet maar.... als snel zie je door de bomen het bos niet meer en spelen er diverse vragen door je hoofd. Hoe groot moet zo'n kachel, hoeveel kilowatt, is onze kamer wel geschikt? Waar komt de rookgasafvoer? En uiteraard wilt dat de kachel veilig brandt. 

 

We begrijpen uw vragen en overwegingen. Daarom geven we u diverse tips voor het aanschaffen van een pelletkachel.

 

* Meet uw ruimte op om te bepalen hoeveel kw uw kachel nodig heeft. Bij een standaarhoogte van 2.50 en een gemiddelde isolatie waarde kunnen we zeggen dat u per 10 m2 1kW kachel nodig bent + daaroverheen nog minimaal 1 kW voor warmteverlies ten gevolge van niet perfecte isolatie.

 

* Neem foto's van de plaats waar u graag een pelletkachel wilt. Neem ook foto's van de plaats waar u denkt dat de rookgas afvoer moet komen. 

 

* Als u een schouw heeft, meet dan de diepte, hoogte en breedte van de schouw op.

 

* Wilt u een rookgaskanaal wilt aansluiten op al een bestaand kanaal, meet dan de diameter van de bestaande pijp op. 

 

* Kijk bewust naar uw inrichting, Vraagt uw ruimte om een nostalgische zwarte  kachel of zou een gekleurde kachel mooier staan? Kijk ook naar de hoogte van het plafond en vraag uw af: een hoge kachel of liever een wat platte en bredere?

 

* Bezoek een betrouwbare pelletkacheldealer die (veel) brandende kachels van meerdere merken  kan laten zien. Dit voorkomt latere teleurstellingen.