Home » Pelletkachel info » Onderhoud pelletkachel

Onderhoud pelletkachel.

 

Een pelletkachel heeft onderhoud nodig. Zowel het (bijna) dagelijkse onderhoud als het periodiek onderhoud van de pelletkachel is van groot belang. 

 

Dagelijkse onderhoud.

U dient alle dagen (als u de hele dag gestookt heeft) uw pelletkachel uit te zuigen met een een speciale aszuiger. Het branderbakje, de aslade, het ontstekingsbuisje dienen schoon te zijn voor een optimaal resultaat. 

Als u dit nalaat zal het branderpotje verstopt raken waardoor de pellets niet goed zullen ontbranden. U zult dan zien dat de pellets smeulen in plaats van branden. U krijgt dan een koek in uw branderpot waarna uw pellets zullen overlopen uit het branderpotje. en de kachel in storing valt.

Het raampje kunt u eenvoudig schoonmaken met een stuk natgemaakte keukenrol. Wij raden u af schoonmaakmiddelen te gebruiken. Is uw raampje  heel erg vies en krijgt u het op bovenstaande manier niet goed schoon dan doet u wat as op een doekje en schuurt u daarmee als het ware uw glas schoon.

 

Regulier onderhoud.

Na 900 tot 1500 branduren heeft uw kachel groot onderhoud nodig. De meeste kachels  houden hun branduren zelf bij en geven zelf aan wanneer onderhoud nodig is. U ziet dan ''service'' in het display verschijnen.

Na aanschaf van uw pelletkachel krijgt u van ons een Nederlandse handleiding met instructies over hoe u uw kachel zelf onderhoud kunt geven. Het is uiteraard ook mogelijk dat wij het jaarlijkse onderhoud voor u uitvoeren.