Home » Zomer = Vakantietijd = onderhoudsbeurt pelletkachel

Zomer = Vakantietijd = onderhoudsbeurt pelletkachel

Gepubliceerd op 26 juli 2017 10:28

Midden in de zomer een onderhoudsbeurt van de pelletkachel?? Wie denkt daar nu aan? Hieronder leest u waarom het zo belangrijk is om nu, midden in de zomer, aan een onderhoudsbeurt van uw pelletkachel te denken.

 

Zomer = reden om nu aan een onderhoudsbeurt van uw pelletkachel te denken.

Zomer = tijd voor onderhoud van uw pelletkachel.

Het is volop zomer en toch gaat onze telefoon voortdurend met vragen over pelletkachels. Een groot deel van de vragen gaat over onderhoud. “Heeft u tijd om onderhoud te doen aan onze pelletkachel?’’ , ‘’kan ik zelf mijn pelletkachel schoonmaken’’

 

Juist nu, in de zomer, is het belangrijk om uw kachel schoon te (laten) maken. De kachel brandt nu immers niet en er is tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Straks in de herfst en winter zijn we weer volop bezig met het plaatsen van kachels en met het oplossen van storingen. Het schoonmaken van de kachels zal dan niet meer onze prioriteit hebben. Het reinigen van de pelletkachel dient bij voorkeur vóór of ná het stookseizoen plaats te vinden. Hetzelfde geld voor het schoonmaken van het schoorsteeenkanaal.

 

Om terug te komen op de vraag of men ook zelf de pelletkachel schoon kan maken. Dat kan zeker, bij verkoop sturen we doorgaans een formulier mee waarop staat hoe u dit kan doen. Mocht u het formulier kwijt zijn geraakt dan kan u een nieuwe bij ons opvragen.

Het zelf schoonmaken van de pelletkachel vraagt wel enig technisch inzicht. Tevens is  het een vies en enigszins tijdrovend karweitje. De meeste kachels kunnen uitgeblazen en uitgezogen kunnen worden. Vaak moet dit buiten soms kan dit binnen met onze gespecialiseerde apparatuur.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Frans Wetzels
een jaar geleden

Beste Heer,
Graag willen een afspraak maken voor de onderhoud van onze Pelletkachel.
We de kachel vorig jaar aangeschaft bij Richard (Pelletkachel center Geleen).
Zoals u aangaf kunt u informeren in Geleen welke kachel we hebben voor de juiste afstemming/onderhoud.
U kunt ons bereiken onder nummer 06-24422785 voor het maken van een afspraak.
De afspraak kan vanaf maandag 02-10-2017, misschien is het mogelijk dit te plannen op 02-10-2017 we hebben voor deze dag ook al pellet korels besteld en zijn dan thuis van werk.

alvast bedankt voor u reactie.

Mvgr. Frans Wetzels

WR Provily
10 maanden geleden

Beste heer mevrouw,
Graag zou ik een afspraak willen maken voor een onderhoudsbeurt en het afstellen van de toevoer van de pelletkorrels.Het gaat om het volgende type Pelletkachel Cola Flow HR 9.2 Kw.Graag verneem ik van u wanneer dit mogelijk is.

Provily
10 maanden geleden

Geachte heer/ mevrouw,

Hartelijk dank voor uw e-mailbericht.

De desbetreffende persoon is op dit moment met vakantie. Met een paar weken kunt u hem weer bellen voor het maken van een afspraak.
U kunt bellen met Pascal het telefoonnummer is T. 06-4273 8925.
Met vriendelijke groet,
Daniella Abel